>Αλληλεγγύη στους Γ.Καραγιαννίδη, Κ.Σακκά, Α.Μητρούσια Σ. Αντωνίου

  Το απόγευμα της Παρασκευής 27/4 πραγματοποιήθηκε στις Σέρρες, στον πεζόδρομο και μπροστα στην νομαρχία, παρέμβαση για την υπόθεση των απεργών πείνας Γ.Καραγιαννίδη, Κ.Σακκά, Α.Μητρούσια. μοιράστηκαν αρκετά κείμενα και πετάχτηκαν τρικάκια

το κείμενο που μοιράστηκε:

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ

Α. ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ, Γ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ, Κ. ΣΑΚΚΑ

ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 6/4

Στις 23/9/2009 και μετά από επιχειρήσεις της αντιτρομοκρατικής σε Χαλάνδρι και Γαλάτσι , συλλαμβάνονται 5 άτομα . Την επόμενη μέρα εκδίδονται 6 εντάλματα σύλληψης , μεταξύ των οποίων και για το Γιώργο Καραγιαννίδη.

Στις αρχές του 2010, με βάση αποτύπωμα του, που βρέθηκε στο σπίτι του Χαλανδρίου, εκδίδεται ένταλμα και για τον Αλέξανδρο Μητρούσια. Όλα τα παραπάνω εντάλματα αφορούσαν ένταξη και συμμετοχή στην Ε.Ο. Σ.Π.Φ.

Στις 2/11/2010, αφού έχουν προηγηθεί αποστολές παγιδευμένων δεμάτων σε πρεσβείες , αρχηγούς κρατών και διεθνείς οργανισμούς από την Ε.Ο. Σ.Π.Φ. και η σύλληψη 2 μελών της , δημοσιεύονται φωτογραφίες καταζητούμενων για τη συγκεκριμένη οργάνωση , μεταξύ αυτών και των Μητρούσια και Καραγιαννίδη.

Ένα μήνα αργότερα , στις 4/12/2010 το μεσημέρι , 2 από εμάς , οι Κώστας Σακκάς και Αλέξανδρος Μητρούσιας , συλλαμβανόμαστε μεταφέροντας οπλισμό στην περιοχή της Ν.Σμύρνης . Μια ώρα αργότερα συλλαμβάνεται στον Πειραιά και ο Γιώργος Καραγιαννίδης.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας συλλαμβάνονται σε ξεχωριστές επιχειρήσεις οι αναρχικοί Χρήστος Πολίτης στα Εξάρχεια, Δημήτρης Μιχαήλ στη Σητεία και Στέλλα Αντωνίου στην Καλλιθέα.

Όλο το επόμενο 10 ημερο τα δελτία ειδήσεων οργιάζουν για εξάρθρωση μεγάλου «τρομοκρατικού» δικτύου. Όλοι οι συλληφθέντες κατονομαζόμαστε ως μέλη όλων των τότε γνωστών επαναστατικών οργανώσεων, δίνεται έμφαση στο μεγάλο αριθμό όπλων που βρέθηκαν και κυκλοφορούν διάφορα αστυνομοδημοσιογραφικά σενάρια για το πού ετοιμαζόμασταν να χτυπήσουμε, δεδομένης και της σημαδιακής 6/12 που πλησίαζε.

Παρ’όλα αυτά και αφού η έρευνα δεν «προχώρησε» περαιτέρω, αποδίδονται τόσο σε εμάς , όσο και στους άλλους 3 συλληφθέντες ,κατηγορίες για συμμετοχή σε άγνωστη «τρομοκρατική» οργάνωση με άγνωστες ενέργειες.

Τρείς μήνες αργότερα και αντιλαμβανόμενοι οι ειδικοί εφέτες –ανακριτές που ανέλαβαν την υπόθεση, το γελοίο των συγκεκριμένων κατηγοριών, τις μετατρέπουν σε ένταξη και συμμετοχή στη Σ.Π.Φ . ,βασιζόμενοι στο ότι για 2 από εμάς (Αλέξανδρος Μητρούσιας- Γιώργος Καραγιαννίδης) εκκρεμούσαν ήδη εντάλματα σύλληψης με τις ίδιες κατηγορίες καθώς και σε γνωριμίες και σε φιλικές σχέσεις.

Επίσης στις 17/2/2011, οι Μητρούσιας- Καραγιαννίδης κατηγορούμαστε και για την αποστολή των παγιδευμένων δεμάτων και ξαναπροφυλακιζόμαστε. Οι νέες αυτές διώξεις στηρίχτηκαν σε ψεύτικες αναγνωρίσεις και μαρτυρίες.

Εν τω μεταξύ έχει ήδη ξεκινήσει η λεγόμενη «δίκη του Χαλανδρίου» με 9 κατηγορούμενους παρόντες και 4 φυγόδικους. Μετά από 6 μήνες οι 3 αθωώνονται και υπόλοιποι 6 καταδικαζόμαστε συνοπτικά σε ποινές από 11-25 χρόνια.

Από την αρχή έχουμε ξεκαθαρίσει ότι δεν έχουμε καμία σχέση με την Ε.Ο. Σ.Π.Φ., όπως αντίστοιχα δηλώνει το ίδιο και η οργάνωση λίγες μέρες μετά τη σύλληψή μας. Ξεκαθαρίσαμε επίσης πως με τον Χρήστο Πολίτη δεν γνωριζόμασταν καθόλου πριν τη σύλληψή μας , ενώ με τους Δημήτρη Μιχαήλ και Στέλλα Αντωνίου είχαμε μόνο προσωπικές –φιλικές σχέσεις. Μετά από 6 σχεδόν μήνες προφυλάκισης οι Χρήστος Πολίτης και Δημήτρης Μιχαήλ απαλλάσσονται των κατηγοριών και αποφυλακίζονται .Αντίθετα η Στέλλα Αντωνίου παραμένει εδώ και 16 μήνες προφυλακισμένη, παρ όλη την επιδεινούμενη κατάσταση της υγείας της.

Στα μέσα Μαρτίου του 2012 , κάνοντας ένα βήμα παραπάνω και χρησιμοποιώντας τις σκόπιμα ασαφείς διατάξεις του βελτιωμένου τρομονόμου, οι ειδικοί εφέτες- ανακριτές απαγγέλλουν κατηγορίες σε 16 άτομα, μεταξύ των οποίων εμείς και η Στέλλα Αντωνίου, για 250 περίπου παλαιότερες επιθέσεις της Σ.Π.Φ. Αυτή τη φορά δεν μπήκαν καν στον κόπο να κατασκευάσουν στοιχεία, όπως στην υπόθεση των δεμάτων .

Σε ολόκληρη τη σχεδόν 7000 σελίδων δικογραφία δεν υπάρχει ΤΙΠΟΤΕ που να μας συνδέει με τις ενέργειες.

Παρ’όλα αυτά εμείς οι 3 προφυλακιζόμαστε εκ νέου ενώ στη Στέλλα Αντωνίου επιβάλλονται περιοριστικοί όροι.

Απαντώντας σε αυτή την απόπειρα δικαστικής εξόντωσης μας, έχουμε ξεκινήσει από τις 6/4 απεργία πείνας διεκδικώντας την άρση των τελευταίων προφυλακίσεων και τη άμεση απελευθέρωση της συντρόφισσας Στέλλας Αντωνίου για λόγους υγείας.

Ας παραθέσουμε εδώ κάποιες σκέψεις γύρω από τις διώξεις που μας έχουν ασκηθεί. Αρχικά, έχουμε αποδεχτεί την κατοχή των όπλων, των πλαστών ταυτοτήτων και μιας ποσότητας εκρηκτικών. Δηλαδή δεν μιλάμε για σκευωρία .

Από εκεί και πέρα δεν έχουμε σχέση με καμία άλλη υπόθεση που μας εμπλέκουν. Οι ειδικοί εφέτες –ανακριτές Μόκκας και Μπαλντάς «πιάνονται» από ένα αληθινό περιστατικό , την κατοχή όσων αναφέραμε και προσπαθούν να μας περιβάλλουν με μια αύρα ενοχής παραπέμποντας μας για όλες σχεδόν τις επιθέσεις της Σ.Π.Φ.

Αυτοί οι ανακριτές , με κάθε νέα δίωξη συμπληρώνουν και προωθούν το σκεπτικό τους, αφού μέσα από τα δικά τους χέρια οδηγούμαστε σε δικαστήρια με 2 ή 4 προφυλακίσεις και με την εντύπωση να πλανάται πως συμμετείχαμε σε όλες τις ενέργειες. Μας φορτώνουν προκαταβολικά , θέλοντας να μας παρουσιάσουν σαν τους φυσικούς αυτουργούς διαφόρων ενεργειών της Σ.Π.Φ. , παρ’όλο που πέραν της κατοχής όσων αναφέραμε , δεν έχουν κανένα στοιχείο εναντίον μας.

Οπότε με μία καθαρά νομική ερμηνεία, είμαστε «ένοχοι» για κάποιες κατηγορίες που μας προσάπτουν, δεν σχετιζόμαστε όμως με τη δράση της οργάνωσης.

Για εμάς οι νόμοι ,είναι ο έλεγχος και η κύρωση της κρατικής εξουσίας στις ζωές μας. Νεκρές ακολουθήσιμες αξίες και επιβολές που ελέγχουν το κοινωνικό γίγνεσθαι σε μια συνεχή σχέση υποταγής και ανελευθερίας. Και καθώς πάντοτε η ελευθερία είχε μια κοινωνική αλλά και μια πολύ προσωπική έννοια , ο ατομικός μας αγώνας ήταν πέρα από τα στενά όρια των νόμων και του κοινωνικού συμβολαίου.

Απόσπασμα από το κείμενο των Κώστα Σακκά, Αλέξανδρου Μητρούσια, Γιώργου Καραγιαννίδη.

Η εντεινόμενη επίθεση του κράτους δεν επικεντρώνεται μονάχα κατά των ριζοσπαστικών και επαναστατικών κομματιών της κοινωνίας αλλά επεκτείνεται σε κάθε μέλος της που αντιλαμβάνεται το γεγονός ότι οι εξουσιαστές έχουν καταλύσει κάθε δικαίωμα μας για ζωή. επιβάλλοντας ένα μεγάλο κομμάτι της στην φτώχεια και την εξαθλίωση. Ως συνέπεια αυτής της καταπίεσης είναι η αντίσταση με οποιοδήποτε δυνατό μέσο και αφού το κράτος αδυνατεί να ελέγξει την κατάσταση στρέφεται στην αναβάθμιση του νομικού του ¨οπλοστασιου¨.

Όσο η ψαλίδα ανάμεσα στους λίγους ισχυρούς και την υπόλοιπη κοινωνία θα ανοίγει, τόσο η καταστολή θα αγριεύει. Από το ανελέητο ξύλο και τις συλλήψεις στις πορείες, τα πογκρόμ και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης για τους μετανάστες μέχρι την στοχοποίηση κάθε μορφής αγώνα, η νεοφιλελεύθερη χούντα επελαύνει στις ζωές μας.

Εμείς ως αναρχικοί/αντιεξουσιαστές στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε αντιστεκόμενο άνθρωπο που παλεύει για μια αξιοπρεπή ζωή, και ειδικότερα στους συντρόφους μας που βασανίζονται καθημερινά και δέχονται το εκδικητικό μένος των κρατικών και δικαστικών αρχών

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΣΤΕΛΛΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ Γ.ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗ,

Α. ΜΗΤΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ Κ.ΣΑΚΚΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΜΗΡΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *