>Ενημερωση για τις δρασεις στις Σερρες στις 4 και 5 Μαιου

>

Τρίτη 4 Μαΐου, τις πρωινές ώρες στην περιοχή Νεράιδα Παλαιοκάστρου, έκαναν την εμφάνιση τους, χωρίς καμία προειδοποίηση, αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ, μαζί με συνεργείο εκσκαφών και γεωτρήσεων, με πρόθεση την έναρξη των εργασιών κατασκευής του ΧΥΤΥ στην περιοχή.
Όπως έχει αναφερθεί και σε προηγούμενα δημοσιεύματα οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν στην κατασκευή του εν λόγω έργου καθώς οι συνέπειες για τους ίδιους είναι ξεκάθαρα καταστροφικές. Αμέσως στο σημείο κατέφθασαν κάτοικοι διαμαρτυρόμενοι για το περιστατικό και μέσα από προκλήσεις και απειλές από την πλευρά των μπάτσων, ξέσπασαν συγκρούσεις, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα τις συλλήψεις (αρχικά προσαγωγές) 11 χωρικών αλλά και ενός ακόμη με τη διαδικασία του αυτόφωρου. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στο Α.Τ. Σερρών, έξω από το οποίο συγκεντρώθηκε αυθόρμητα μεγάλος αριθμός κατοίκων των εν λόγω περιοχών, αλλά και σύντροφοι που έσπευσαν στο τμήμα μόλις ενημερώθηκαν για το συμβάν.
Αξίζει να αναφερθεί πως η συμπεριφορά από μέρους της αστυνομίας ήταν και πάλι προκλητική, απειλώντας τους κατοίκους να διαλύσουν την συγκέντρωση «για το καλό των συλληφθέντων» αλλά και προειδοποιώντας τους για τυχών αυριανές ενέργειες. Μέσα από τη λογική της τρομοκράτησης των κατοίκων, οι συλληφθέντες δεν πέρασαν από εισαγγελέα την ίδια μέρα, παρότι κάτι τέτοιο ήταν εφικτό. Μιας και το πρόσωπο της κρατικής καταστολής είναι παντού το ίδιο, οι αρχές φρόντισαν να κρατήσουν τους συλληφθέντες έγκλειστους σε ένα ιδιότυπο καθεστώς ομηρίας, φοβούμενοι τις μελλοντικές αντιδράσεις από μέρους των κατοίκων. Τελικά οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν τις βραδινές ώρες αφού πρώτα έγινε συνέλευση, στην οποία συμμετείχαν και οι σύντροφοι, για να αποφασιστεί τι ενέργειες θα ακολουθήσουν.
Όλοι μαζί ξεκίνησαν κατευθυνόμενοι προς την περιοχή της επικείμενης κατασκευής του ΧΥΤΥ, όπως είχε αποφασιστεί. Μαζί με τους ήδη συγκεντρωμένους, μαζεύτηκαν και άλλοι κάτοικοι από γύρω χωριά, των οποίων και η πορεία διακόπηκε από αστυνομικές δυνάμεις. Κάτοικοι και αλληλέγγυοι κατευθύνθηκαν πεζοί προς την περιοχή, χωρίς όμως να πραγματοποιηθεί καμία περαιτέρω ενέργεια, μιας και υπήρχαν δισταγμοί και διαφωνίες ανάμεσα στους κατοίκους.
Στις 5 Μαΐου, πιστοί στο ραντεβού μας για συμμετοχή στην πανελλαδική συγκέντρωση/ πορεία με αφορμή την απεργία ενάντια στα νέα οικονομικά μέτρα, αποφασίσαμε να μην ακολουθήσουμε το προκαθορισμένο δρομολόγιο στο κέντρο της πόλης, αλλά να κατευθυνθούμε μαζί με μπλοκ απεργών έξω από τα Δικαστήρια των Σερρών, όπου οι κάτοικοι του χωριού ήταν εκ νέου συγκεντρωμένοι περιμένοντας την ετυμηγορία του Δικαστηρίου. Ταυτόχρονα οι αστυνομικές δυνάμεις στο χώρο κατασκευής του ΧΥΤΥ ενισχύθηκαν επιπλέον με νέες διμοιρίες. Στον χώρο βρίσκονταν ήδη μέλη του ΠΑΜΕ σαν αλληλέγγυοι. Με παλμό φωνάχτηκαν συνθήματα σχετικά με την υπόθεση, κάτι το οποίο έγινε δεκτό από τους χωρικούς με μεγάλο ενθουσιασμό. Η δίκη κράτησε μέχρι και τις 18:00, όπου και αποφασίστηκε η 8μηνη κράτηση με τριετή αναστολή για όλους τους συλληφθέντες.
Παρόλη την τρομοκρατία, οι κάτοικοι δεν φάνηκαν να πτοούνται και ανακοίνωσαν σε όλους μας ότι ο αγώνας ενάντια στην κατασκευή του ΧΥΤΥ δεν θα σταματήσει αλλά θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση. Η αλληλεγγύη μας είναι δεδομένη σε ανθρώπους οι οποίοι υπερασπίζονται την αξιοπρέπεια τους ενάντια στην κρατική καταστολή και τρομοκρατία, στηριζόμενοι καθαρά και μόνο στις δικές τους δυνάμεις.
ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΥΛΕΣ ΤΩΝ ΠΑΛΑΙΟΚΑΣΤΡΙΝΩΝ

.::Φωτογραφιες απο τη συγκεντρωση εκτος Δικαστικου Μεγαρου:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *