Ενημέρωση από Αντιφασιστική Πορεία – 26-09-2013

Με λιγότερο κόσμο δυστυχώς πραγματοποιήθηκε η αντιφασιστική πορεία σήμερα 26-09-2013 στις Σέρρες. Με δυναμική γύρω στα 150 άτομα, η πορεία προσέγγισε δύο φορές τα γραφεία των χρυσαυγιτών, όπου φυσικά ήταν και πάλι φρουρούμενα από μπάτσους και συνέχισε σε κεντρικούς δρόμους της πόλης. Φωνάχτηκαν συνθήματα, μοιράστηκαν κείμενα και πολλά τεύχη της εφημερίδας Άπατρις.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες με τα πανό, και σύντομα φωτογραφίες από την πορεία.

DSC_0420

 

DSC_0419

2 thoughts on “Ενημέρωση από Αντιφασιστική Πορεία – 26-09-2013

  1. Ειναι λυπηρο η συνθηματολογια εναντια στον φασισμο να περιεχει πολλαπλασια βια αυτου που μαχετε. σε μια κοινωνια ανοχης η επιβολη της οποιας θεμιτης αποψης με επικληση ή απειλη ενδεχομενης χρησης βιας κανει αυτο το σκοπο τροφοδοτη του φασισμου . το γαρυφαλλο του μπελογιαννη ειχε νομιζω απειρως μεγαλυτερη δυναμη . σαν παλιος παναρχαιος για τα δεδομενα τα δικα σας αριστερος θα λεγα τουτο . οι επαναστασεις του τυπου σοβιετικη ενωση κρηθικαν οι αναρχικες ουτοποιες δεν εγιναν δυστηχως ποτε ας κανουμε εναν κοσμο δικαιο με ισως αλλον τροπο .

    • Δυστυχώς για τα χρόνια σου, όπως ο ίδιος λες είσαι “πανάρχαιος” αριστερός, είναι κρίμα που δεν έχεις ακόμα αποσαφηνίσει τον ορισμό της βίας και της αντιβίας.
      Την περίοδο που οι φασίστες της Χ.Α. έχουν βγει κυριολεκτικά από τις “τρύπες” τους, δολοφονούν-ξυλοκοπούν μετανάστες-εργάτες, επιτίθενται σε ομοφυλόφιλους, πολιτικές συλλογικότηες ακόμα και σε μέλη του ΚΚΕ, πες μου πως θελεις να αντιδράσει το ευρύτερο κίνημα.
      Στον εμφύλιο, πάντως δεν μάχονταν με γαρύφαλλα, απ ότι ξέρω.
      Ουτε στην Οκτωβριανη επαναστη δεν “επεσε τζαμαρια”.
      Οπότε οι λογικές του τύπου “η βια δεν τελειώνει με βια”, το μονο που κάνουν ειναι να εξισώνουν τα αγωνιζόμενα κομματια αυτής της κοινωνίας με τα φασιστοειδή.
      Ουσιαστικά αναπαράγουν την “θεωρία των 2 ακρων”, την οποία την διατυμπανιζουν αφεντικα-κρατος, και την χρησιμοποιουν ως ενα εργάλειο καταστολής του ευρύτερου ριζοσπαστικού κινήματος (απο όποιο πολιτικό χωρο κ αν προέρχεται) και των αγώνων. Το χρησιμοποιεί για τις καταλήψεις, για τις Σκουριές και ίσως στο μέλλον για τον καθένα που θα διαμαρτύρεται σε μια Γενική Απεργία, βαθτίζοντας τον πολύ απλά ως γνωστό άγνωστο…
      Για αυτό ας είμαστε λίγο ποιο προσεκτικοί όταν μιλάμε για βία έτσι απλά. χωρίς να αποσαφινίζουμε ακριβώς τι εννούμε, διότι σε άλλη πείπτωση αναπαράγουμε καθαρά μυντιακές ρητορίες.
      υ.γ. όσο για την τελευταια σειρά, “ο άλλος τρόπος” δείχνει και αλλον δρόμο και άλλον στοχο, ελπίζω όταν φτάσω στην ηλικία σου ακόμα να ακουλουθώ αυτόν που ακολουθώ και τώρα.
      Φιλικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *