>Παρέμβαση στις Σέρρες απο αντιφασίστες/στριες

Αντιφασιστικό κείμενο μοιράστηκε σήμερα τις πρωινές ώρες στην πόλη των Σερρών, στην περιοχή των Δικαστηρίων και του κέντρου, ενόψει της δίκης δύο αντιφασιστών που έπληξαν πριν λίγο καιρό τα γραφεία των χρυσαύγουλων που άνοιξαν πρόσφατα.

 

 

το κείμενο που μοιράστηκε:

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ “ΑΛΛΟΥΣ”

ΚΙ ΕΠΕΙΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ο φασισμός ποτέ δεν προσέφερε κάτι νέο στην κοινωνία. Ο διπλός του ρόλος πάντοτε ήταν αφενός να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη, ρίχνοντας το βάρος των κοινωνικών και οικονομικών προβλημάτων στους αδύναμους, κι αφετέρου να αποτελεί το μακρύ χέρι του καπιταλισμού και να επεμβαίνει όταν οι ανάγκες του συστήματος είναι τέτοιες, που δεν μπορούν να ικανοποιηθούν με θεσμικά μέσα.

Έτσι, άλλοτε δηλητηριάζει την κοινωνία με μισαλλόδοξες ρητορίες κι άλλοτε επιτίθεται στους αδύναμους, τους “άλλους”, τους “ξένους”, καθώς και στους αγωνιζόμενους ανθρώπους (απεργούς, καταληψίες σχολείων/εργοστασίων, αγωνιστές ενάντια σε ΧΥΤΑ/μεταλλεία). Με αυτόν τον τρόπο, κάτω από το πατριωτικό και φιλολαϊκό του προσωπείο, στηρίζει εκ των μετόπισθεν τις επιλογές των εξουσιαστών, και δίνει χρόνο στο κράτος για να ανακάμπτει μετά από περιόδους κρίσης και να ανασχηματίζεται με όρους πάντα δυσμενέστερους για τον λαό.

Από τα πλαίσια αυτά, δεν ξεφεύγει ούτε ο φασιστικός συρφετός στην Ελλάδα. Πλήθος οργανώσεων με “πατριωτική” ή “δημοκρατική” μάσκα συνεχίζουν την παράδοση των ιδεολογικών τους προγόνων, εξυμνώντας σφαγείς της Ιστορίας όπως οι δικτάτορες Παπαδόπουλος, Μεταξάς και Μουσολίνι.

Κύριος εκφραστής του φασισμού στον ελλαδικό χώρο είναι ως γνωστόν η Χρυσή Αυγή, η επικοινωνιακή πολιτική της οποίας πέφτει συνεχώς σε αντιφάσεις. Την ίδια στιγμή που προσπαθούν να αποβάλλουν τη ναζιστική τους ρετσινιά, τεύχη του περιοδικού της οργάνωσης υμνούν μεταξύ άλλων τους Ναζί αξιωματούχους, τον Χίτλερ και τους γερμανοτσολιάδες δοσίλογους. Όσο αυτοπαρουσιάζονται ως ένα νόμιμο, θεσμικό πολιτικό κόμμα, μέλη και βουλευτές της οργάνωσης επιτίθενται καθημερινά (και συχνά με όπλα) σε μετανάστες, ομοφυλόφιλους, όποιον δεν ανταποκρίνεται στα φυλετικά τους “πρότυπα” κι όποιον εκφράζει διαφορετική άποψη. Καταδικάζουν τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται, όμως τη χρησιμοποιούν με πρόσχημα την αναγκαιότητά της για την πατρίδα, το έθνος, τη θρησκεία.

Όπως και σε διάφορα άλλα μέρη, έτσι και στις Σέρρες οι φασίστες απειλούν κατοίκους και φοιτητές και τρομοκρατούν κόσμο στο δρόμο. Τον περασμένο μήνα μάλιστα, συμμορία 20 οπλισμένων χρυσαυγιτών -καθοδηγούμενοι από τον πρώην βουλευτή τους Νικήτα Σιώη- “παρέλασαν” με τα διακριτικά τους στο κέντρο των Σερρών και δε δίστασαν να επιτεθούν με σπρέυ πιπεριού και στυλιάρια και να στείλουν στο νοσοκομείο έναν 45χρονο που “τόλμησε” να διαμαρτυρηθεί για τις ναζιστικές τους τακτικές.

ΑΣ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ

ΠΡΙΝ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΕΙΤΟΝΑ, ΤΟΝ ΑΔΕΡΦΟ, ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΑΣ

Στις φασιστικές τους επιθέσεις, απαντάμε με κοινωνική αλληλεγγύη. Απέναντι στη μισαλλοδοξία και το ρατσισμό, προτάσσουμε την ισότητα και τη συνεργασία. Όσο προσπαθούν να καταστείλουν την κοινωνική πάλη, εμείς αντιστεκόμαστε και δημιουργούμε δομές αγώνα. Παλεύουμε για μια κοινωνία με θεμέλιο τον σεβασμό στην ανθρώπινη υπόσταση.

ΠΑΡΕ ΘΕΣΗ: Ή ΜΕ ΤΟΝ ΛΑΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ

Σήμερα (15/11) δικάζονται δυο φοιτητές οι οποίοι, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν συμβολικά απέναντι στην εγκαθίδρυση της Χρυσής Αυγής στις Σέρρες, κατέβασαν τις σημαίες από τα γραφεία του κόμματος κι έγραψαν με σπρέυ στον τοίχο τους. Ως αντιφασίστες και αντιφασίστριες στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε όποιον αντιστέκεται σ’ αυτούς που σπέρνουν τη διχόνοια και το μίσος.

ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΟΝΟ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ

 

αντιφασίστες/αντιφασίστριες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *