>Κάλεσμα σε συγκέντρωση-μικροφωνική στις 6 Δεκέμβρη

>ΟΧΙ, δεν επιδιώκουμε να μετατρέψουμε την ημέρα της 6ς Δεκεμβρίου σε μία ακόμα ημέρα εορτής μιας απονευρωμένης επετείου, μίας ακόμα ξεπερασμένης εξέγερσης , όπως αυτής του Πολυτεχνείου , κομμένη και ραμμένη στα μέτρα την υπάρχουσας εξουσίας . Η πραγματική ουσία της εξέγερσης του Δεκέμβρη ήταν η συμμετοχή και η αλληλουχία όλων αυτών των ετερόκλητων ανθρώπων που έλαβαν μέρος σε αυτήν και η νοηματοδότηση των πράξεών τους από τούς ίδιους , η δημιουργία και η καταστροφή μέσα στο εκρηκτικό εκείνο περιβάλλον της μάχης. Είναι όλοι αυτοί οι μικροί και μεγάλοι παράγοντες που επηρέασαν τον τρόπο λήψης πρωτοβουλίας αλλά και της δράσης αυτής καθεαυτής , η ανάπτυξη στην αντίληψη της “πραγματικότητας” και της παραπέρα νοηματοδότησης του “εφικτού και του ανέφικτου”.
Ο Δεκέμβρης ήταν , είναι και θα είναι, αυτό το συνοθύλευμα από σκέψεις αλλά και συναισθήματα τα οποία βιώνει ένας εξεγερμένος/η ζώντας αυτήν την “νέα πραγματικότητα” , αυτή η κινητήρια δύναμη που αναπόφευκτα “σπρώχνει” τον ίδιο τον κοινωνικό πόλεμο ένα ακόμα βήμα παραπέρα , τσαλακώνοντας και κουρελιάζοντας τους σύγχρονούς “βασιλιάδες” αλλά και τους παρατρεχάμενους τους. Αυτός είναι και ο λόγος που η εξουσία μισεί τόσο πολύ αυτή την εξέγερση. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί να καταστείλει όλα όσα κατάφεραν να χτίσουν οι χιλιάδες των εξεγερμένων πάνω στα δικά της ερείπια, αυτή είναι και η καταστολή την οποία βιώνουμε σήμερα, αδίστακτη και δολοφονική απέναντι σε όποιον βρεθεί στο διάβα της όπως εκείνες τις νύχτες , τις νύχτες του Αλέξη… και του κάθε Αλέξη… Τις δικές μας νύχτες.
Να ενώσουμε τις φωνές μας για ακόμα μία φορά ενάντια σε αυτό το εξουσιαστικό έκτρωμα που υποδουλώνει τις ζωές μας , ενάντια στην κρατική τρομοκρατία-καταστολή. Ας είμαστε όλοι και όλες εκεί… Πλατεία Ελευθερίας , Κυριακή 6 Δεκέμβρη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *